|
|
מנהל הפורום: ד"ר צונג גונן עדי
|
|
אשמח לדבר איתכם...
שלום! בפורום זה אשמח לענות על שאלותכם בנושאי הרפואה המשלימה. תודה.
|
|
| מקראה: |
| לא מאושר\הודעה חדשה |
בארכיון |
הודעה מחוקה |
|
|
|
| |
טיפולים בזמן ההריון  (אין תגובות) |
ליליה |
30/08/10 11:25 |
שלום! אני בהריון בשבוע 20, סובלת מאוד מכאבי גב... שאלתי היא האם יש טיפולים המיועדים לתקופת ההריון?? החל מאיזה שבוע??? איזה סוג של טיפולים???
|
|
|
| |
הפסקת עישון  (תגובה אחת) |
יעקב |
30/08/10 12:10 |
יצא לי לשמוע מדי פעם על אנשים שהפסיקו לעשן לאחר שנים רבות וכפי הנראה כתוצאה מחוסר היכולת של הגוף להתגבר על הטראומה ,לקו במחלות ממחלות שונות (שבץ,מחלה במעיים ועוד...) כיצד ניתן לאזן הפסקת עישון ? תודה יעקב
|
|
|
| |
הפסקת עישון   |
|
30/08/10 11:26 |
יעקוב שלום רב, הייתי מלווה הפסקת עישון בטיפול משלים כלשהו שמתאים לך. אנשים רבים בוחרים בדיקור.ישנם טיפולים רבים שיכולים להוות אפשרות נהדרת.
המלצתי היא לפנות לאחת ממרפאות מכבי טבעי לקביעת תור לייעוץ רפואי על מנת שנוכל להתאים לך תכנית טיפול מיטבית.
מידע על המרפאות ניתן להשיג מכל טלפון ב- 6395*.
מכתב זה מזכה את מבוטחי מכבי מגן זהב בייעוץ רפואי ללא עלות.
בברכת רפואה שלמה,
ד"ר צוונג-גונן.
|
|
|
| |
דלקת שלפוחית השתן  (אין תגובות) |
מירי |
28/08/10 08:40 |
האם אתם מטפלים בהומאופטיה בדלקת בשלפוחית ??? האם יש הצלחות בטיפול ?
|
|
|
| |
ניקוי רעלים  (תגובה אחת) |
יעקב |
26/08/10 10:26 |
האם יש למכבי טבעי דרכים לניקוי הגוף מרעלים?
|
|
|
| |
ניקוי רעלים   |
|
30/08/10 11:19 |
יעקב שלום רב, "ניקוי רעלים" הוא מושג מעט בעייתי ברפואה המשלימה והאינטגרטיבית הקלאסית. בגוף האדם ישנו איבר הכבד שכל ייעודו הוא ניקוי רעלים מהדם. במכבי טבעי תוכל למצוא מטפלות העוסקות בתזונה טבעית שיוכלו לכוון אותך ולהדריך בנושא של שיפור תזונתי בפרט ואורח חיים בכלל. כמו כן ישנם טיפולים נוספים כמו דיקור ועוד שיכולים לעודד את פעולת הכבד, המעיים, זרימת הדם ועוד- וכל זאת כדי לשפר את מצב בריאותך.
המלצתי היא לפנות לאחת ממרפאות מכבי טבעי לקביעת תור לייעוץ רפואי על מנת שנוכל להתאים לך תכנית טיפול מיטבית.
בברכת רפואה שלמה,
ד"ר צוונג-גונן.
|
|
|
| |
הידרדניטיס  (2 תגובות) |
מיה |
24/08/10 08:29 |
שלום, אני סובלת מהידרדניטיס במפשעה שמאלה כשנה, כרגע אני נוטלת ראקוטן המליצו לי לשלב דיקור סיני, טיפול בצמחים , בשילוב הראקוטן. אני מתלבטת אם להתחיל טיפול אלטרנטיבי וברצוני לשאול, האם נתקלת בבעיה עור זו, והאם היו תוצאות משילוב הטיפול? תודה רבה
|
|
|
| |
הידרדניטיס   |
|
24/08/10 12:51 |
מיה שלום רב, בעיני הרפואה הסינית התופעה שאת מתארת קשורה לאספקט הנפשי של איבר הכבד שאחראי בין השאר למתח, תסכול, עצבנות וכו` והמסלול שלו מגיעה למפשעה. אין בעיה עקרונית לקבל שילוב של טיפול תרופתי עם דיקור. בשלב ראשון הייתי דוחה את הטיפול בצמחי מרפא עד לגמר הטיפול התרופתי.
בברכת רפואה שלמה,
ד"ר צוונג-גונן.
|
|
|
| |
הידרדניטיז   |
מיה |
25/08/10 09:28 |
שלום, היום הייתי במרפאה מכבי טבע ברמת אביב ליעוץ, הרופא שקיבל אותי לא מכיר כלל את הבעית עור "הידרדניטיס" שאלתי היא איך הוא יודע איזה תוכנית מתאימה לי בלי להכיר את הבעיה...? הוא המליץ על דיקור ותזונה...אני אומנם קבעתי לשבוע הבא, איך אוכל לדעת שאכן הטיפול הנ"ל הוא נכון . תודה
|
|
|
| |
עצה בנושא שינוי טיפול  (תגובה אחת) |
לי |
22/08/10 10:54 |
שלום רב, אני מנסה מזה כשנה וחצי להכנס להריון ללא הצלחה.
כמו כן, אני עובדת בעבודה מלחיצה מה שגורם לי למתח רב בחיי היום-יום.
הלכתי למספר טיפולי שיאצו באופן פרטי אך לאחר מכן שמעתי על דיקור ורפלקסולוגיה כטיפול משלים המסייע בכניסה להריון וקיבלתי המלצה לפנות למרפאת מכבי טבעי.האם כדאי לפנות לטיפולים הנ"ל ? האם יש להם עדיפות על שיאצו במצב שלי ? אני מאד מתלבטת כעת כיצד להמשיך ואשמח לקבל המלצה בעניין.
|
|
|
| |
עצה בנושא שינוי טיפול   |
|
24/08/10 09:28 |
לי שלום רב, עד היום מבחינת מחקר רפואי פורסמו בעיקר עבודות התומכות ביעילות הדיקור כטיפול משלים המלווה טיפולי פריון קונבנציונאליים. זה לא אומר דבר על יעילותו של טיפול השיאצו שמקורותיו והפילוסופיה עליה הוא מבוסס הם של הרפואה הסינית.
יכול להיות שגם אחר הייעוץ המסקנה תהיה להמשיך בטיפולים שאת מקבלת כעת.
בברכת רפואה שלמה,
ד"ר צוונג-גונן.
|
|
|
| |
בעיות פריון  (תגובה אחת) |
רוזי יולזרי הכט |
19/08/10 02:35 |
שלום ד"ר צונג עברתי 3 הזרעות לאחרונה . כרגע אני מתלבטת אם להתחיל טיפול פריון חוץ גופי . האם כדאי לשלב את הטיפול החוץ גופי עם דיקור ? מה היתרונות של הדיקור ?? האם צריך לעשות את טיפול הדיקור לפני טיפול הפריון או במהלכו? בברכה רוזי יולזרי הכט 0508279061
|
|
|
| |
פריון   |
|
22/08/10 12:19 |
רוזי שלום רב, דיקור יכול בהחלט לסייע בכל סוג של טיפול קונבנציונאלי- במקביל. עדיף לפנות כמה שיותר מהר לטיפול בדיקור על מנת להכין את הגוף והנפש בצורה המיטבית לטיפול הקונבנציונאלי. אתם עומדים בפני מסע לא פשוט, אך בהכנה נכונה יכול להפוך למרתק ובונה.
בברכת רפואה שלמה,
ד"ר צוונג-גונן.
|
|
|
| |
כניסה להריון  (תגובה אחת) |
שלי |
16/08/10 10:04 |
הי הפסקתי לפני שנה את הגלולות לאחר עשר שנות שימוש - בחצי שנה הראשונה כל עוד לא ממש ניסינו להכנס להריון המחזור היה סדיר לגמרי.לפני החתונה חזרתי לקחת גלולות ל משך שלושה חודשים ואז הפסקתי. מאז שהפסקתי בערך בסוף מאי - קיבלתי פעם אחת ומאז עברו 42 יום לא הצלחתי לזהות ביוץ (עם חום השחר).אני לחוצה מזה שלא קיבלתי מחזור (עשיתי 4 בדיקות הריון - כולן שליליות). האם יש לך איזו המלצה?
|
|
|
| |
כניסה להריון   |
|
22/08/10 12:03 |
שלי שלום רב, בשלב ראשון לא הייתי נלחצת. זה טבעי לגמרי אחר נטילת גלולות לצפות לשיבושים במחזור.
בברכת רפואה שלמה ושנה טובה,
ד"ר צוונג-גונן.
|
|
|
| |
CMV  (תגובה אחת) |
יפה |
15/08/10 10:10 |
שלום. לפני כחמישה חודשים נדבקתי ב CMV. הוירוס עדיין מצוי בדם (על פי בדיקות דם) אבל איני סובלת מתופעות כלשהן. עם זאת מכיוון ואני מעוניינת להכנס להריון אשמח אם תוכלו להמליץ לי על טיפול כלשהו במסגרת מרפאות מכבי של רפואה משלימה שיכול לזרז את יציאת הוירוס ממחזור הדם (אם קיים כזה). תודה.
|
|
|
| |
cmv   |
|
15/08/10 11:46 |
יפה שלום רב, נכון להיום לא ידועה לי שיטה שהוכחה מדעית כמקצרת את זמן שהיית הוירוס בגוף. לרפואה המשלימה והאינטגרטיבית מגוון רחב של טיפולים היכולים לחזק את מערכת החיסון.
בברכת רפואה שלמה,
ד"ר צוונג-גונן.
|
|
|
| |
קושי בכניסה להיריון ובעיות במחזור  (תגובה אחת) |
אליס |
12/08/10 01:26 |
שלום רב, כבר בניסיון הראשון שלי ושל בעלי להרות, נקלטנו אולם לצערנו היה היריון כימי שלא התפתח ונפל בשבוע ה-7. מאז כבר חצי שנה שהמחזור שלי השתבש לחלוטין. המחזור שלי תמיד היה תקין ועם גלולות הגיע כל 28 ימים. לאחריהן היה מגיע עד 32 ימים, אולם אחרי ההפלה יש מצבים שהוא פשוט לא מגיע חודשים ואני צריכה ליטול כדורים שיביאו את המחזור.זה כמובן מקשה עלינו לתפוס את הביוץ ולהרות. הבנתי שטיפולי דיקור ורפלקסולוגיה יכולים לעזור, השאלה היא אם אני צריכה הפנייה מרופא נשים שלי ומהו זמן הטיפול שנדרש לסוג בעיה כזו? תודה על המענה!
|
|
|
| |
קושי בכניסה להיריון ובעיות במחזור   |
|
15/08/10 11:40 |
אליס שלום רב, לפי מה שאת מתארת בשנים האחרונות היית חשופה לגלולות למניעת הריון וגם עכשיו את לעיתים לוקחת הורמונים סינטתיים. לעיתים לוקח זמן לגוף ל"היסתנכרן" שוב. הייתי מתייעצת עם הגניקולוג לדעתו. בכל מקרה לרפואה המשלימה יש מספר טיפולים שיכולים לסייע לאזן ת המערכת ההורמונאלית. גם טיפולים אלו דורשים זמן והתמדה- קשה מאוד לציין בדיוק כמה זמן זה ייקח.
בברכת רפואה שלמה,
ד"ר צוונג-גונן.
|
|
|
| |
שחלות פוליציסטיות  (תגובה אחת) |
נעמה |
09/08/10 06:45 |
באולטרה סאונד לאחרונה התגלו שחלות פוליציסטיות, עם איחורים במחזור,וניסיון להיכנס להריון,איזה סוגי רפואה משלימה היית ממליץ
|
|
|
| |
שחלות פוליציסטיות   |
|
15/08/10 11:34 |
נעמה שלום רב, שחלות פוליציסטיות הינה תופעה נפוצה למדי והפתרונות יכולים להגיע בצורה משולבת מהרפואה המערבית והמשלימה כאחד. לרפואה המשלימה במכבי טבעי אפשרויות טיפוליות רבות מדיקור, דרך תזונה טבעית, צמחי מרפא ועוד.
בברכת רפואה שלמה,
ד"ר עדי צוונג-גונן.
|
|
|
| |
רפואה משלימה כתמיכה בטיפול IUI  (תגובה אחת) |
ר |
08/08/10 10:36 |
שלום רב, במקרה של רירית רחם דקה (4.5 מ"מ), האם טיפול ברפואה משלימה יכול לעזור? אילו סוגי טיפול מומלצים ? תודה מראש
|
|
|
| |
רפואה משלימה כתמיכה בטיפול IUI   |
|
09/08/10 08:52 |
שלום רב, לרפואה המשלימה טיפולים רבים היכולים להוות תמיכה בטיפולים קונבנציונאלים. מחקרים מראים על יעילות טיפולי הדיקור במהלך טיפולי פוריות של IVF. ישנם טיפולים נוספים רבים היכולים לסייע כמו- תזונה טבעית, צמחי מרפא, טיפולי מגע ועוד.
בברכת רפואה שלמה,
ד"ר צוונג-גונן.
|
|
|
| |
מחזור לא סדיר וקושי להרות  (תגובה אחת) |
שושיטה |
27/07/10 03:44 |
שלום רב אני בת 38 , 2 ילדים. כיום בנסיון כשנה להרות ללא הצלחה. קראתי שלדיקור ישנה השפעה על הסדרת מחזור חודשי וכן בתמיכה לקראת הריון. אשמח להכוונה . תודה.
|
|
|
| |
מחזור לא סדיר וקושי להרות   |
|
04/08/10 02:29 |
שלום רב, אכן דיקור הוא טיפול עם "קבלות" הן קליניות והן מחקריות. מחקרים מראים כי טיפולי דיקור במהלך טיפולי פוריות מעלים את הסיכוי ללידות חי.
בברכת רפואה שלמה,
ד"ר צוונג-גונן.
|
|
|
|
|
|
|
|
 |
| מקרא: |